Eenheidsbebouwing Chantecler

Beschrijving

Eenheidsbebouwing met winkels op de begane grond en appartementen erboven; gebouwd rond het midden van de jaren 1920. Langwerpig hoekgebouw ontworpen in functie van het bouwterrein. Twee bouwlagen boven souterrain; overstekend zadeldak (bitumen). Witbepleisterde baksteenbouw met schijnvoegen op beschilderde, bakstenen, onderbouw. Centraal risaliet met inkom onder afgewolfd zadeldak; begane grond onder doorlopende leien luifel waarboven kleine balkons. Pseudovakwerk op bovenverdieping. Afgeronde zijgevel aan het Koninklijk plein met doorlopende ronde erker en hogerop bekronend balkon; overkragende puntgevel op schoorstukken. Aan de Leopoldlaan, toevoeging van een erker in 1933, naar ontwerp van architect Maurice Haegebaert (De Haan).

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1933/194.