Hôtel des Brasseurs

Beschrijving

Samen met Memlinglaan nummer 2 en nummer 4, in analoge bouwtrant, opgericht in opdracht van de eerste concesssiehouders om meteen te worden verkocht. Beeldbepalend gebouw aan de tramlijn, daterend van rond de eeuwwisseling; kort nadien uitgebreid met hoger opgetrokken vleugel. Twee à drie bouwlagen. Leien zadeldaken afgewerkt met geprofileerde houten gootlijst met dropmotief. Eertijds met schijnvoegen bepleisterde, thans gecementeerde gevels verlevendigd door middel van omlopende roodbeschilderde banden. Risalieten uitlopend op puntgeveltjes. Polygonaal torentje onder torenhelm. Licht getoogde muuropeningen; voorheen art-nouveau-inslag merkbaar bij de gietijzeren leuningen. Voorheen breed overluifeld terras met gietijzeren zuilen en bekronend balkon, heden vervangen door beglaasde uitbouw.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266 en 267.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje