Dubbelvilla

Beschrijving

Vrijstaande dubbelvilla, thans "Emmanuel". Tweegezinswoning in spiegelbeeldschema, mogelijk uit het eind van de jaren 1920; in een bouwaanvraag van 1938 voor het aanbrengen van een afgeronde erker, rechts op de begane grond, naar ontwerp van Maurice Haegebaert, vermeld als "Garage Royal". Thans bepleisterd en geelbeschilderd. Drie bouwlagen onder mansardedak, onderbroken door centrale puntgevel en overhoekse en overkragende erkers onder ingesnoerde spitsbekroningen, waartussen loggia op tweede verdieping. Schrijnwerk met kleine roedeverdeling.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1936/326.