Villa naar ontwerp van Léon Ide

Beschrijving

Villa gebouwd naar een ontwerp van architect Léon Ide (De Haan), (zie signatuur) van 1945. De oorspronkelijke villa op dit perceel werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Regionalistische stijl met lichte verwijzingen naar de modernistische vormentaal. onder meer gekenmerkt door witbeschilderde, bakstenen gevels op (oorspronkelijk gepekte) plinten, scherpe pannen zadeldaken, doorbroken door geornamenteerde schoorsteen en dakvensters onder plat dak. Dakvenster met puntgevel en open balkon boven garagerisaliet. Vernieuwd schrijnwerk. Omgevende tuin met haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1945/110.