Villa Le Cormoran

Beschrijving

Ruime villa van 1927 ontworpen door architect Valentin Vaerwijck (Gent) in traditionele, landelijke stijl naar "Vlaams concept". Gekenmerkt door scherp pannen zadeldak; vooruitspringende puntvormige zijgevel; geveltoppen met typerende, thans beschilderde, houten beschieting; verzorgde detaillering en houtwerk. Latere beglazing van een open terras aan de rechterzijde. Kleurrijk paneel met aalscholver (zie villanaam) en jaartal 1927, ingewerkt in de linker zijgevel. Ruime omgevende tuin met haagafsluiting. Op hekpijler gesigneerd "VAERWIJCK".

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.