Villa Abri Sint-Hubert

Gelegen op de hoek met de Guido Gezellelaan.

Villa in traditionele, landelijke stijl naar "Vlaams concept", gebouwd naar een ontwerp van 1935 van architecten Henri Vaerwyck-Suys en Raymond Vaerwyck. Opschrift "ANNO DNI: 1936" op bas-reliëf van de centrale borstwering met huisnaam en Sint-Hubertusvoorstelling. Kenmerkend voorkomen van onder meer scherp, pannen zadeldak; puntgevels met typerende houten beschieting op dito consoles en halfronde erkers. Witbeschilderde baksteengevels op gepekte plint. Beluikte, rechthoekige ramen en drielichten met kleine roedeverdeling. Latere beglazing voor inkompartij en deur. Omgevende tuin met lage baksteenafsluiting; op één van de hekpijlers vermelding van de architectennaam "VAERWYCK".

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1935.