Villa Gai-Printemps

Beschrijving

Villa van 1928 naar ontwerp van architect E. Vanden Bilcke (De Haan) en in 1965 verbouwd naar ontwerp van architect Maurice Haegebaert (De Haan). Typische baksteenbouw met bepleisterde en witbeschilderde bovenbouw onder schilddak. Typerende doorlopende erker met baksteen in visgraatverband op borstwering. Thans afgesloten loggia aan straatzijde. Oorspronkelijk schrijnwerk met kleine roedeverdelingen (vensters, luiken en balkonleuningen) vervangen. Omgevende tuin met lage bakstenen omheining aan de straatzijde, recent vernieuwd met niet originele, houten tussenschotten.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1928/9.