Dubbelvilla Massabielle en Windy Hill

Beschrijving

Dubbelvilla gebouwd ter vervanging van een tijdens de Tweede Wereldoorlog beschadigde woning, naar een ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) en gebouwd door "GUSTAAF LARIDON/ ENTREPRENEUR LE COQ S/M". Stilistisch aanleunend bij de regionalistische stijl met lichte verwijzingen naar de modernistische vormentaal. Typerende steile, pannen bedaking met overkraging. Spel van volumes onder meer door verschillende geveltoppen, erkeruitbouwen, terrassen, trappartijen en luifels. Omgevende tuin met lage bakstenen omheining.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Privé-archief Yolande Ide.