Meergezinswoning Red Rose en White Rose

Meersgezinswoning Red Rose en White Rose.

Binnen het dorpsgezicht aangeduid als beeldbepalend. Hoger gelegen, volumineuze meergezinswoning gebouwd in 1926. Symmetrisch opgebouwd en gedomineerd door twee risalietvormende puntgevels. Schilddak dat samen met de twee haaks geplaatste zadeldaken, dakvensters, -kapellen en hoge schoorstenen de volumewerking typeert. Gevels in overschilderd pseudo-vakwerk. Getoogde poortopeningen in souterrain; op gelijkvloerse verdieping van risalieten venster- en deuropeningen onder tudorboog. Thans (deels vernieuwd) groen schrijnwerk met kleine roedeverdelingen. Omgevende tuin met witgeschilderde en gecementeerde, bakstenen muur met bolbekroningen op de pijlers en haag.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje