Burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

Beschrijving

Neoclassicistisch getint enkel- en dubbelhuis van respectievelijk drie en vijf traveeën met twee verdiepingen, zadeldak en gelijkaardige gevelbehandeling, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels, op hoge arduinen plint, afgelijnd door geblokte hoeklisenen. Geblokte deurtravee met rondboogdeur bekroond door gestrekte druiplijst; rechthoekige bovenvenster verfraaid met eierlijst op de borstwering. Rechthoekige omlijste vensters, op de bovenverdieping gemarkeerd door loofwerksleutel en guirlandes op de borstwering.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle