• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Onderkelderd rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen) met twee dakvensters, volgens kadasterarchief daterend van 1926, in een eclectische stijl analoog aan het huis ernaast van 1893. Enkelhuis, bakstenen lijstgevel met knipvoegen op arduinen plint, afgelijnd door hoofdgestel met houten kroonlijst op modillons. Decoratieve elementen op de borstwering, kroonlijsten boven de vensters en muurbanden in blauwe hardsteen. Getraliede keldervensters. Breed, licht uitspringend vensterrisaliet rechts en deurtravee met boven de deur witgeschilderde gebogen houten erker. Rechthoekige vensters met schuiframen en bovenlichten met kleine roedeverdeling op arduinen dorpel. Rechthoekige deur met sterk uitgewerkt schrijnwerk en bovenlicht, voorafgegaan door trapje.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena