• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerwoning van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), volgens kadasterarchief daterend van 1895. Oorspronkelijk gepleisterde en witgeschilderde lijstgevel in neoclassicistische stijl, vermoedelijk tijdens het interbellum voorzien van een nieuw parement van gele baksteen op een arduinen plint. Metselwerk met voor het Interbellum typische diepe horizontale voegen en decoratief verband als fries. Gevelaflijning door een houten goot- en tandlijst. Rechthoekige vensters met T-ramen gevat in een arduinen omlijsting. Rechthoekige houten deur, opengewerkt met decoratief paneel met glas en ijzer, en gevat in een accentuerende arduinen omlijsting onder sterk uitstekende kroonlijst en erboven bovenlicht met glas in lood met ruitvormige tracering. Links aansluitende poorttravee met rechthoekige vleugeldeur voorzien van twee langwerpige paneeltjes met glas in lood, met bovenverdiep onder plat dak. Aanvankelijk doorrit, nu omgevormd tot garage en atelier. Interieur. Oorspronkelijke binnenindeling deels behouden. Tijdens het interbellum voorzien van een art-decogetinte aankleding.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena