Hoekhuis en twee burgerhuizen

Beschrijving

Gelegen aan hoek Slangstraat. Hoekhuis op de splitsing met de Slangstraat. Heden café De Lijmpot en twee rijhuizen.

Sobere baksteenbouw van twee bouwlagen onder doorlopende pannen zadeldaken van respectievelijk vijf, twee en drie traveeën. Ensemble volgens kadastergegevens gebouwd rond de jaren 1881. Gekenmerkt door deels beluikte getoogde vensters met authentiek schrijnwerk op hardstenen lekdrempels, blind bovenvenster in nummer 6, dito deuren met gedeeld bovenlicht en lage gecementeerde plint. Café op de hoek met afgeschuinde deurtravee.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena