• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Modernistisch getint burgerhuis, volgens bouwaanvraag van 1936 herbouwd in opdracht van Dhr. Wilfried Jansens-Van Haute naar ontwerp van bouwkundige-aannemer Honoré Bogaert (Hamme). Nu ingericht als drukkerij - uitgeverij Janssens. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak, waarvan de dakhelling aan de straatkant bekleed is met leipannen. Strak gevelontwerp met vierzijdige erker op de bovenverdieping met vlaggenmast en geometrische console. Daarboven een gestileerd dakvenster met overhoeks geplaatste pinakels voorafgegaan door een terras met buisvormige balustrade. Kleurrijke voorgevel met parament van gele baksteen op een hardstenen sokkel, geaccentueerd door arduin (in hoekblokken en deels doorlopende bovenlateien) en geglazuurde zwarte tegels (in plint, vensterposten en balustrade van de erker). Schrijnwerk vernieuwd.

• Gemeentearchief Hamme, Bouwplannen Slangstraat.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena