Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekt hoevetje (nok loodrecht op straat) naar verluidt van 1828, eerste en twee laatste traveeën her- of verbouwd in het tweede kwart van de 20ste eeuw; rechthoekig bakhuis (nok evenwijdig aan straat) van circa 1907 aan zuidoostzijde; niet afgebakend domein met moestuintje aan zuidzijde.

Rechthoekig gebouw van tien traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (kunstleien en Vlaamse pannen), stalling met aan noordzijde aangebouwd varkenshok onder lessenaarsdak van circa 1865. Verankerde baksteenbouw, onderkelderde noordzijde met opkamer; geprofileerde en bepleisterde daklijst bij de zuidelijk gelegen voorgevel, noordgevel met getande daklijst. Beluikte rechthoekige vensters en deuren met arduinen dorpels; rechthoekige poorten met houten latei.

Rechthoekig bakhuis onder zadeldak; rechthoekige muuropeningen met houten lateien.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Koningshooikt, schetsen 1865 (nummer 22), 1907 (nummer 17).