Hoeve in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in cottagestijl

Beschrijving

Langgestrekte hoeve (nok loodrecht op straat) uit het eerste kwart van de 20ste eeuw in cottagestijl met neotraditionele elementen, op omhaagd domein. Opgericht circa 1859, vermoedelijk zwaar beschadigd tijdens de Eerste Wereldoorlog en herbouwd circa 1920.

Rechthoekige verankerde baksteenbouw van één bouwlaag onder overkragende zadeldaken (mechanische pannen). Onderkelderde zuidwesthoek, pseudo-vakwerk. Deurrisaliet onder zadeldak. Beluikte rechthoekige vensters, bolkozijnvormige bovenlichten, ontlastingsboog. Korfboogdeur onder oculus. Rechthoekige stallingvensters en –deuren.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Koningshooikt, schetsen 1859 (nummer 1).

Auteurs: Wylleman, Linda