• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve van circa 1842, verbouwd in cottagestijl in het eerste kwart van de 20ste eeuw (?). Gelegen aan noordwestzijde van nummer 7 op afgepaald en deels omhaagd domein met aarden erf, boomgaard aan noordwestzijde. Bestaande uit: rechthoekig woonstalhuis (nok loodrecht op straat), tegen westelijk gelegen achtergevel aangebouwde schuur van circa 1877, wagenhuis (nok evenwijdig aan straat) aan zuidwestzijde en aan westzijde bakhuisje (nok loodrecht op straat). Oorspronkelijk hoeve met losstaande bestanddelen van circa 1842, waarvan de schuur grotendeels geïntegreerd werd bij nummer 7.

Verankerd bakstenen woonstalhuis en schuur onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Woning met onderkelderde noordoostzijde. Noordoostelijke zijgevel met geschilderd pseudo-vakwerk. Deurrisaliet onder zadeldak. Rechthoekige vensters en deur met arduinen dorpels, spitsbogige pseudo-bovenlichten. Stalling en schuur met rechthoekige muuropeningen.

Wagenhuis in versteende vakwerkbouw met bewaard stijl- en regelwerk, onder schilddak (Vlaamse pannen), aanbouwsel onder lessenaarsdak. Drie korfbogige openingen.

Rechthoekig bakhuis onder schilddak (Vlaamse pannen).

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Koningshooikt, schetsen 1842 (nummer 5), 1871 (nummer 66), 1931 (nummer 59).

Auteurs: Wylleman, Linda