Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, op afgepaald domein, kern uit de 18de eeuw (?) aangepast en verbouwd in de 19de- en 20ste eeuw (schuur van circa 1837, woonstalhuis opgebouwd of verlengd circa 1873). Woonstalhuis met zuidoostelijke voorgevel, haakse langsschuur (nok loodrecht op straat) aan zuidoostzijde, bakhuis aan westzijde en recentere stallingen aan zuidwest- en westzijde.

Verankerde rechthoekige bakstenen gebouwen van één bouwlaag onder pannen zadeldaken. Woning met onderkelderde noordwestzijde; voorgevel met geprofileerde en gekalkte kroonlijst. Rechthoekige muuropeningen met arduinen dorpels, groot aantal vernieuwd.

Langsschuur, met aangebouwde bergingen onder lessenaarsdaken, in versteende vakwerkbouw, zie inwendig bewaard stijl- en regelwerk. Houten kozijnramen en rechthoekige deuren, rechthoekige poort met houten stijlen en latei; verder enkele rechthoekige poorten met betonnen latei.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Koningshooikt, schetsen 1837 (nummer 12), 1873 (nummer 6).

Auteurs: Wylleman, Linda