Gegroepeerde dorpswoningen

Beschrijving

Gegroepeerde dorpswoningen voornamelijk met dubbelhuisopstand, van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldaken, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw (nummer 12 van circa 1906; nummers 16-20 van circa 1909; nummers 40-42 van circa 1903). Verankerde baksteenbouw; nummers 12, 18 en 40 intact bewaard met beluikte rechthoekige vensters en rechthoekige deur, arduinen lateien.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Koningshooikt, schetsen 1906 (nummer 3), 1909 (nummer 6), 1903 (nummer 7).

Auteurs: Wylleman, Linda

Aanvullende informatie

De woning met huisnummer 20 werd gesloopt. De woningen met huisnummers 2, 4 en 8 werden verbouwd en hebben geen erfgoedwaarde meer.

• Info verstrekt door IOED igemo op 26/02/2018.
Auteurs: Jacobs, Els