Neoclassicistisch herenhuis met beukenpark

Beschrijving

Vrijstaand, neoclassicistisch herenhuis met beukenpark achteraan. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder afgeknot schilddak (nok parallel aan de straat, kunstleien) met oeils-de-boeuf, uit eind 19de eeuw, in 1899 ingetekend op het kadaster.

Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel met licht verhoogde begane grond op arduinen onderbouw en geritmeerd door imitatiebanden. Rechthoekige vensters op doorgetrokken arduinen lekdrempels; dito deur onder waterlijst op gegroefde consoles. Beraapte zijgevels.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Grobbendonk, schetsen 1899/4.