Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Wat dieper gelegen villaatje, met afgesloten voortuin en links verharde oprit. Volgens mondelinge bron gebouwd als hovenierswoning door de heer Drieghe circa 1928 in een cottage-getinte stijl (kadastraal genoteerd in 1930). Charmante baksteenbouw van één bouwlaag onder een schilddak (kunstleien) bekroond met een windwijzer uitgewerkt als vis. Symmetrisch opgebouwd huis met centrale inkom aan de straatzijde onder een pergola met fraai houtwerk en dito balustrade. Getoogde vensters met rolluiken. Dito voordeur met klein deurlicht en beglaasd bovenlicht. Vier rechthoekige dakvensters, één in het midden van elke zijde.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena

Slechts drie dakvlakken hebben een dakkapel. Het dakvlak boven de achtergevel heeft geen dakkapel.