Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa gelegen binnen omringende beboomde tuin, volgens kadasterarchief in 1932 nieuw gebouwd huis van onderwijzer Fr. De Mot-Verschooten. Voortuin aan de straatzijde afgesloten door een haag. Art-deco-getint laag ijzeren toegangshekken aan vernieuwde bakstenen hekpijlers tegenover de woning.

Vrij traditioneel opgevatte villa in baksteenbouw met eclectische inslag van twee bouwlagen onder afgewolfde schilddaken (kunstleien). Voorgevel met dubbelhuisopstand en een asymmetrische component door de links vooruitspringende vensterrisaliet bekroond door dakvenster in afgeknotte puntgevel. Weinig nadrukkelijke baksteenornamentiek: gevelgeleding door spaarvelden eindigend op bogenfriezen tussen lisenen. Boogvormige muuropeningen geaccentueerd door (imitatie)hoek- en boogstenen. Dubbele voordeur en brede schuiframen van de benedenvensters voorzien van kleine roedeverdeling. Links aanleunende garage.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena