Elektriciteitscabine

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Elektriciteitscabine

Beschrijving

Bakstenen elektriciteitscabine van circa 1913 (zie kadasterarchief). Rechthoekig gebouw onder een plat dak uitgewerkt in een neotraditioneel-getinte stijl aansluitend met de bakstenen kerkhofmuur aan de linkerzijde en het voormalige grafmakershuis aan de rechterzijde. Sobere blinde straatgevel afgewerkt met een spaarveld gevormd door twee lisenen en drie gekoppelde bogen met daarboven drie spiegels en een baksteenfriesje. Getoogde deuropening met een metalen veiligheidsdeur onder een doorlopend druiplijstje.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena