• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Ruime burgerwoning in art-nouveaugetinte stijl, gebouwd in 1907 volgens jaartal in geveltop (genoteerd in het kadaster in 1908). Links aansluitend aan een rij van lagere arbeiderswoningen (nummers 53-59) en qua stijl en omvang illustratief voor de vroegere gemengde bewoningsvorm (arbeiders en begoede burgerij) in de straat. Enkelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Opvallend kleurrijk parement van witte geglazuurde baksteen verlevendigd door het gebruik van hardsteen voor banden, cordon, lekdrempels, siersluitstenen én de hoge sokkel met spiegels en diamantmotief. Gaaf bewaarde faïencetegeltableaus met gestileerde florale motieven in de boogvelden van de verdiepte korfboogvormige deur- en vensterpartijen. Gemarkeerd deurrisaliet uitgewerkt als Brugse travee met balkon op de bel-etage en hoger oplopend in een tuitgevel. Deurportiek aan een bordes van vier treden met oorspronkelijk schrijnwerk.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena