Klooster zusters franciscanessen

Beschrijving

Voormalig kloosterhuis van de zusters franciscanessen van Burst, nu twee woningen. Oprichting van de kleine kloostergemeenschap en aanpalende school in 1921. Volgens gegevens van het kadaster lieten de zusters franciscanessen aan de straat naast hun aanpalende lagere school in 1926 een kloosterhuis oprichten. Begin de jaren 1970 werd het klooster verlaten door de zusters en sloot de school haar deuren.

Oorspronkelijk bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Eenvoudige vlakke lijstgevel op gecementeerde grijs geschilderde plint. Getoogde muuropeningen; vensters op hardstenen dorpels met nieuw schrijnwerk. Toegevoegde deur in plaats van venster in de vierde travee. Boven de centrale deur: gevelkapelletje gevormd door smalle rondboognis in gesinterde bakstenen omlijsting met beeldje van Sint-Elooi met bisschopsmijter achter glas.