Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Alleenstaande wat verdiepte interbellumvilla, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1929 in opdracht van Adhémar De Brauwer, bakker.

Dubbelhuis bestaande uit drie traveeën en twee bouwlagen onder een tentdak met geknikte dakoverstek, bekleed met mechanische pannen. Gedeeltelijk gecementeerde bakstenen lijstgevelwoning met rechthoekige muuropeningen. Breed benedenvenster met afgeschuinde bovenhoeken. Bovenvensters met kleine roedeverdeling. Voorgevel met benadrukte centrale deurtravee onder driehoekig fronton met achthoekig dakvenstertje in de top. Getrapte verdiepte voordeur onder luifel met erker.