Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Wat achterin gelegen vrijstaande villa in cottagegetinte stijl met brede verharde oprit, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1929 door meester-schoenmaker U. Van de Kerk(v)orde. Aan straatzijde afgesloten door fraai ijzeren hek aan gecanneleerde ijzeren zuilen met bolornament. Perceel volledig omsloten door het als landschap beschermd duingebied "De Blakken - Speelbos" bij Ministerieel Besluit van 08.06.1995. Verankerde baksteenbouw uitgewerkt als diephuis van twee bouwlagen onder mank zadeldak (mechanische pannen).

Witgeschilderde manke voorpuntgevel, gemarkeerd door een driezijdige over twee bouwlagen doorlopende erker, kleiner zoldervenster en geveltop onder dakoverstek met houten dakzool op consoles. Vensters met kleine roedeverdeling op omlopende hardstenen dorpel op de begane grond op voluutconsoles.

Gecementeerde plint met in reliëf profiel van bebaarde man, mogelijk Abel de Kerchove de ter Elst (d’Exaerde), voormalig burgemeester van Wetteren. Toegangsdeur opzij in uitgebouwde portiek.