Burgerhuis met winkelpand

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis met winkelpand. Volgens het kadasterarchief opgetrokken in 1870 in opdracht van Denis De Galan, uit Wetteren ter vervanging van een bestaand gebouw. Vergroot langs de achterzijde in 1878 met een klein bedrijfsgebouwtje en nogmaals in 1901.

Breedhuis met enkelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een geknikt zadeldak met kunstleien. Bepleisterde lijstgevel met bossagewerk en vernieuwde plint in blauwe hardsteen, onder een houten kroonlijst met tandlijst. Rechthoekige vensters bekroond met diamantkoppen en ingevuld met glas in lood op de begane grond. Omlijste bovenvensters versierd met diamantkoppen en oren op tot cordon doorlopende lekdrempels met gepleisterde versiering. Rechthoekige deur met waaiervormig bovenlicht en brede geprofileerde omlijsting in blauwe hardsteen. Winkelvitrine op de plaats van de voormalige inrijpoort.