Herdenkingsmonument boomkweker Adolf Papeleu

Beschrijving

Herdenkingsmonument ter ere van Adolf Papeleu, grondlegger van de Wetterse boomkwekerijen. Ontwerp van Vic Temmerman uit Overmere, onthuld in 1959. Witstenen onregelmatig gevormde sokkel op voetstuk in blauwe hardsteen, omringd door pad en bloemenperk. Eén zijde draagt een bronzen reliëfplaat met buste van Adolf Papeleu waaronder "A. Papeleu/ 1859-1958" gebeiteld staat. Een andere zijde toont een uit de steen gekapt vegetaal motief. Signering van Vic Temmerman.

• CASSIMAN P., Adolf Papeleu 1811-1859. Grondlegger van de Wetterse boomkwekerijen, Wetteren, 1997, p. 121.