Ensemble van burgerhuizen

Beschrijving

Ensemble van twee burgerhuizen, vroeger horende bij nummer 2. Volgens kadasterarchief door handelaar T. De Vos – De Smet samen met nummer 2 in 1904 heropgebouwd. Van meet af aan als tweegezinswoning opgevat, van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien).

Rijhuis in neoclassicistische stijl met gepleisterde en geschilderde lijstgevel op arduinen plint en onder eenvoudig omlopend hoofdgestel met houten gootlijst voorzien van tandlijst. Rechthoekige vensters met T-ramen op arduinen dorpels, op de bovenverdieping doorgetrokken tot cordon. Vensters links van voordeur aangepast tot één breed rechthoekig venster. Rechthoekige voordeur voorafgegaan door trap, gevat in arduinen deuromlijsting met flankerende zuilen en rechte kroonlijst. In eerste travee getoogde poort met vleugelpoort.