Burgerhuis met magazijn

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met magazijn

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1938

Beschrijving

Voormalige woning van handelsreiziger Niemegeers-Van Lancker met rechts ervan voormalig magazijn (zie kadasterarchief). Nu aangepast tot handelszaak. Door centrale inplanting (in de as van de Hovenierstraat, aangelegd in 1938), kleurgebruik en hoogte beeldbepalend in de straat.

Gele baksteenbouw van twee bouwlagen met plat dak in modernistische stijl van 1938, volgens een arduinen steen in de plint gebouwd door aannemer Danckaert. Decoratieve interbellumarchitectuur in zogenaamde "bootstijl" met de typische gestroomlijnde en afgeronde vormen. Asymmetrische straatgevel met horizontale accentuering met sterk geprononceerde bouwlagen. Metselwerk van gele baksteen met horizontale voegen, op de bel-etage verwerking van zandstenen platen. Rijhuis met hoger opgetrokken linker deur- en traptravee met ladderraam, voorzien van vlaggenstok, en over twee traveeën doorlopende erker.