Personeelswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Personeelswoning

Beschrijving

Woning, gebouwd als bureau en woning voor personeel van boomkweker Adolf Papeleu van 1847; achterin gelegen met grintpad. Herdenkingssteen in voorgevel, aangebracht in 1959, "herinnering aan het verblijf van Adolf Papeleu stichter der boomkwekerij 1847-1859". Woning aanvankelijk zes traveeën breed, circa 1921 in twee wooneenheden gesplitst. Nu deels vrijstaande beraapte woning van drie traveeën met getoogde deur met omlijsting in geschilderde gesinterde baksteen met boogvormig druiplijstje. Het rechts aanpalende gedeelte is verbouwd.

• CASSIMAN P., Adolf Papeleu 1811-1859, grondlegger van de Wetterse boomkwekerijen, Wetteren, 1997, p. 76-78, 95, 148.
  • DE MOL D., Wetteriana 1882 - 1982, Wetteren, 1986, p. 212-213.