Café De Klok

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café De Klok

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpsplein van Moerzeke met omgeving

Beschrijving

Dorpsherberg voorheen met winkel. Teruggaand op een vermoedelijk laat 18de-eeuws dorpshuis van één bouwlaag onder hoog mansardedak, volgens sporen van een geknikte puntgevel met vlechtingen in de rechter zijgevel. Volgens oude prentbriefkaarten uit begin 20ste eeuw bezat het vijf traveeën brede huis toen al een toegevoegde bovenverdieping. Voorheen met pannen zadeldak en beraapte gevelbekleding met platte banden rond de licht gebogen muuropeningen. Nu een gecementeerde en geel geschilderde verankerde voorgevel met twee tot deurvensters verlaagde vensters naast de cafédeur. Vernieuwd houtwerk. Lage bovenvensters op behouden cordonlijst.

• S.N. s.d.: Moerzeke en Kastel. Een kijk in het verleden aan de hand van oude foto’s en prentkaarten, Moerzeke, 10-11.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena