Twee burgerhuizen D'Offerande

Beschrijving

Twee gelijkaardige burgerhuizen van respectievelijk drie en vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan straat, kunstleien), waarvoor bouwaanvraag van 1900, naar ontwerp van F.H. Cox.

Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevels op arduinen plint, horizontaal geritmeerd door kordons en imitatiebanden. Rechthoekige vensters in geprofileerde omlijsting. Borstwering der bovenvensters met schijfmotieven. Licht vooruitspringend deurrisaliet met rechthoekige deur (nummer 18). Bekronend klassiek hoofdgestel met kroon- en tandlijst op modillons en uitgelengde consoles boven het risaliet. Verbouwde begane grond (nummer 16).

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1900.