Kapel Heilige Rochus en Heilige Agatha

Beschrijving

Gelegen binnen de als landschap beschermde omgeving van het kasteel van Berlare. Kapel schuin ingeplant op de, sinds de recente heraanleg, gekasseide zuidhoek van het grasplein voor de vroegere toegang van het kasteel van Berlare.

Volgens kadastergegevens werd de kapel opgericht in 1904 door G. Vergauwen. Kleine rechthoekige bakstenen wegkapel op gecementeerde plint en onder pannen zadeldak. Voorpuntgeveltje met dakoverstek op schouderstukken en bekroond door ijzeren topkruis. Vernieuwde steekboogdeur met getralied deurlicht. Geveltop met gewit driezijdig spaarveld met geschilderd opschrift "H. Rochus/ H. Agatha/ b.v.o.". Zijgevels met keperboogvormig nisje. Op gemetst altaar: polychrome plaasteren beelden van Heilige Rochus en Heilige Agatha.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena