Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Voormalige boerenwoning, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1903 en in 1937 vergroot. Op de rooilijn tegenover de Bareldonkkapel ingeplante vrijstaande boerenwoning met één bouwlaag en aanvankelijk drie traveeën, onder pannen zadeldak. Verankerde gewitte bakstenen voorgevel op gepikte gecementeerde plint met schijnvoegen. Lijstgevel met hanggoot voorzien van hoge rechthoekige vensters met bewaard schrijnwerk en persiennes. Verlaagde rechthoekige deur met nieuw schrijnwerk. Kleiner venster onder ijzeren I-latei met rozetjes in de later bijgevoegde rechter travee.

Links, aanpalend breed ijzeren hek aan gemetste hekpijlers onder pannen zadeldakjes.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena