Sint-Hubertuskapel

• is aangeduid als beschermd monument Sint-Hubertuskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Hubertuskapel

Beschrijving

Witgekalkte, bakstenen kapel op gepikte plint, gebouwd in 1812 ter vervanging van een wegkruis dat op deze plaats stond (Ferrariskaart, 1771-1777).

De plattegrond beschrijft één travee met driezijdige sluiting en zadeldak. Lage mergelstenen sokkel. Voorgevel met muurvlechtingen en een korfboogportaal in hardstenen omlijsting met sluitsteen; hierop het opschrift: TER EEREN/ VAN ST./ HUBERTUS/ 18 + 12/ I.H.S.. De deur behield het oorspronkelijk houtwerk met getralied venstertje. Twee kleine, getoogde bakstenen vensters in elke zijgevel.