• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), volgens jaartal aangebracht op de tussendorpel van de deur gebouwd in 1805. Voorheen eigendom van de brouwersfamilie De Smet van de ernaast gelegen verdwenen brouwerij.

Ontpleisterde bakstenen lijstgevel op hardstenen plint met enkelhuisopstand. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd houtwerk, vensters met arduinen lekdrempels, op de begane grond met persiennes. Deur met bovenlicht, tussendorpel met inscriptie anno 1805, gevat in geprofileerde hardstenen omlijsting op neuten met rechte kroonlijst. Rechter zijpuntgevel afgewerkt met muurvlechtingen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena