Villa in beboomde tuin

Beschrijving

Grote villa gelegen in een ruime, beboomde tuin omgeven door hagen van taxus en haagbeuk. Volgens het kadaster daterend van circa 1942 en opgetrokken in een regionalistische stijl. Ongeveer op hetzelfde moment gerealiseerd als het huis nummer 36 wanneer een perceel grond onder twee leden van de Wakkense handelaarsfamilie Dewever wordt verdeeld. Complex huis op onregelmatige plattegrond onder schild- en zadeldaken (mechanische pannen). Witbeschilderde baksteenbouw boven een gepekte plint. Inkom, links van het huis in een lage aanbouw onder afgeknotte schilddaken en toegankelijk via een bordestrap. Fraaie vleugeldeur met op de makelaar afbeelding van een middeleeuwse soldaat. Verscheidenheid in het gebruik van de vensters. Op het dak twee monumentale schouwen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wakken, 1942/2.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien