• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Laag rijhuis, vormt samen met de twee rechtse panden een geheel. Volgens het kadaster fasegewijs tot stand gekomen. Het linkervolume vervangt circa 1873 een ouder (zie Primitief Kadasterplan, circa 1830). Tot circa 1898 stond hier een raapkoekmolen horend bij nummer 21. In de plaats komt er een stoombierbrouwerij horend bij nummer 25. De twee rechtervolumes dateren van circa 1903.

Enkelhuis van vijf traveeën met links een poortingang. Witbeschilderde, verankerde baksteenbouw boven een donkere plint, segmentboogopeningen, zadeldak met kunstpannen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wakken, 1873/5, 1898/6, 1903/6.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien