Woon-winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis met winkel

Beschrijving

Winkelhuis, vervangt volgens het kadaster circa 1903 een ouder pand. Twee bouwlagen en vier traveeën onder gemansardeerd zadeldak (mechanische pannen). Witbeschilderde lijstgevel boven een grijze, bepleisterde plint. Horizontale geleding door cordons, doorlopende banden en kroonlijst op klossen. Begane grond met recentere winkelpui. Op de verdieping segmentboogvormige vensters met T-ramen. Twee dakkapellen in neoclassicistische stijl.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wakken, 1903/5.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien

Aanvullende informatie

De gevel was niet bepleisterd, maar wit geschilderd. Ondertussen is de rode bakstenen gevel met contrasterende horizontale banden zichtbaar.