• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis met garage

Beschrijving

Rijwoning met garage, volgens het kadaster gebouwd circa 1934 ter vervanging van een ouder pand. Baksteenbouw van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Gecementeerde lijstgevel, geïnspireerd door het neoclassicisme, met imitatievoegen en hoekkettingen. Doorlopende banden ter hoogte van de tussendorpels. Rechthoekige muuropeningen met vlakke, grijsbeschilderde omlijstingen, oren en sluitstenen, sierpleister op de borstwering van de verdieping. Bewaard schrijnwerk met karakteristieke roedeverdeling in de bovenlichten en glas in lood. Kroonlijst op klossen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wakken, 1934/5.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien