Herenhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand herenhuis, eventueel terugklimmend tot eind 18de-begin 19de eeuw. Staat op het Primitief Kadasterplan (circa 1830); het huis met achteraan een branderij is dan eigendom van Jan Minne, griffier te Wakken. In 1894 vermeldt het kadaster de aanwezigheid van een "stoombrouwerij".

Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Gecementeerde, okerkleurige lijstgevel boven een arduinen plint, verhoogde begane grond. Muuropeningen met afgeronde hoeken gevat in een geprofileerde omlijsting met versierde sluitsteen. Deur met arduinen buitentrapje en fraai bovenlicht, voetenschraper. Kroonlijst op klossen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wakken, 1894/1.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien