Hoeve met losse bestanddelen Saeysenhof

Beschrijving

Boerderij met losse bestanddelen "SAEYSENHOF", zie houten naambord. De naam houdt verband met de Saaisenbeek die ten noorden van en parallel loopt met de Boerderijstraat.

Achterin gelegen hoeve toegankelijk via een oprit geflankeerd door boomgaarden. De site staat op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1846). Woonhuis volgens het kadaster herbouwd circa 1933. Dubbelhuis onder pannen zadeldak. Oranjebakstenen gevel boven gecementeerde plint met siermotieven en imitatie-bossage. Gele bakstenen voor de doorlopende banden en het accentueren van de korfbogige muuropeningen. Bewaard schrijnwerk op de begane grond. Bijgebouwen met 19de-eeuws uitzicht.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wakken, 1933/2.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien