Herberg De Veloclub

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg De Veloclub

Beschrijving

Zogenaamd herberg "De Veloclub – bij Wwe Jamaer". Alleenstaand dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 18de eeuw.

Verankerde baksteenbouw met verwerking van kalksteen voor deur- en vensteromlijstingen. Gepikte plint. Oostwaarts georiënteerde voorgevel met ten dele vernieuwd parement (rechterhelft). Vier bolkozijnen en vier kleine, rechthoekige zoldervensters. Rechthoekige deuromlijsting met kleiner, rechthoekig bovenlicht met steektrap. Houten kozijnramen en getraliede rechthoekige vensters onder houten latei in de achtergevel. Rechthoekige deur. Zijpuntgevels met aandak en muurvlechtingen.

Noordelijk gelegen bijbouw uit het eerste kwart van de 19de eeuw tegen de noordelijke zijgevel, deels onder zadeldak, deels onder lessenaarsdak.