Gesloten hoeve

Beschrijving

Leegstaande hoeve, in de Atlas van de Buurtwegen (1844) aangeduid als een U-vormig geheel, waar later de stallen ten oosten zijn bijgebouwd. Erf niet toegankelijk. Ten noorden versteend poortgebouw onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen). Rechthoekige poort. Rechts aansluitend versteend lager dienstgebouw onder zadeldak (mechanische pannen).

Ten westen, woonhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bepleisterd en beschilderd stijl- en regelwerk met lemen vullingen, bakstenen in de rechtse travee; gepikte bakstenen stoel. Originele beluikte kozijnen, waaronder één bolkozijn. Versteende erfzijdegevel. Traditionele indeling met schouw tussen woonkeuken en kamer.

Versteende stallen ten oosten onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Vervallen dwarsschuur ten zuiden onder zadeldak (Vlaamse pannen); versteende erfzijde- en achtergevel, deels in vakwerk met bakstenen vullingen. Aangebouwde versteende schob onder doorlopend dakschild.

Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk