Twee gekoppelde burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee gekoppelde burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rijhuizen

Beschrijving

Twee gekoppelde rijhuizen volgens spiegelbeeldschema in modernistisch getinte stijl. Naar ontwerp van architect Adolf Keppens (Zele) in 1933 en gelijktijdig met nummer 84 in opdracht van dezelfde bouwheer opgetrokken. Twee enkelhuizen van twee maal twee traveeën en bouwlagen onder doorlopend pannen zadeldak. Verzorgde baksteenbouw met sober siermetselwerk. Geometrisch gevelontwerp met grote en kleine rechthoekige vensteropeningen, dito voordeuren onder een doorlopende betonnen luifel met bovenlicht. Nummer 88 nog met oorspronkelijk schrijnwerk.

• BOONE L., Architectuurinventaris Zele. Overzicht architectuur in Zele, hoofdzakelijk 1900-1960 aangevuld met opmerkelijke realisaties uit andere periodes (onuitgegeven document), Zele, 2005-2006.
  • BOONE L., Zeelse “aannemers-ontwerpers”, ontwerpers van gebouwen en architecten 1900-1960, (Heem- en Oudheidkundige Kring Zele, Jaarboek Nr. 35, 2004, p. 260).