Magazijnen matrassenfabriek Star

Beschrijving

Bedrijfsgebouwen in binnenblok tussen Kouterstraat en Plezantstraat (naast nummer 10), horende tot matrassenfabriek Star en bereikbaar via de poort aan de Kouterstraat nummer 17. Massieve baksteenbouw van twee, drie en vier bouwlagen onder plat dak, waarvan de magazijnen volgens bouwaanvraag in 1932 opgericht werden naar ontwerp van architect Adolf Keppens (Zele). Gevelopschrift "Matrassen Star" geschilderd op de linkerzijgevel van de bovenste verdieping, duidelijk zichtbaar vanuit de Oudburgstraat.