't Boerenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed 't Boerenhof

Beschrijving

Achterin gelegen rustiek gerenoveerde tweegezinswoning zogenaamd " 't Boerenhof", teruggaand op hoeve. L-vormig geschikt aan verharde binnenplaats, aan straat afgesloten door poortgebouw met houten bord met hoevenaam. Voormalig zuidelijk georiënteerd boerenhuis samengesteld uit twee woningen onder pannen zadeldaken van respectievelijk één bouwlaag met vijf traveeën (nummer 20) én twee bouwlagen met twee traveeën (nummer 18). Tweede travee van nummer 18 niet zichtbaar door haaks aangebouwd tot woningonderdeel verbouwd voormalig bedrijfsgebouwtje. Woning nummer 20, naar stijlkenmerken te oordelen, oudste gedeelte en in kern minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Centraal rechthoekige voordeur gevat in een hardstenen omlijsting met pilasters, kroonlijst, afgeronde tussendorpel en imposten op hoge gepikte neuten. Opmerkelijk ruitvormig bovenlicht met een empire cirkel- en pijlenmotief. Boven voordeur puntvormig dakvenster met pseudolaadluikje. Rechthoekige beluikte vensters met nieuw schrijnwerk. Tweede deur, die toegang verleent tot nummer 18, in vijfde travee. Voorts alle gevels voorzien van een witgeschilderde gevelbepleistering op een gepikte plint; gemetste lekdrempels.