• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve aan een gekasseide oprit en palend aan nummer 156. Deels vrijstaand boerenburgerhuis, uit de eerste helft van de 20ste eeuw, verbouwing van een minstens tot het tweede kwart van de 19de eeuw opklimmend boerenhof. Bakstenen dubbelhuis van anderhalve bouwlaag en drie traveeën onder zadeldak, waarvan de gevelafwerking sterk gelijkt op nummer 156. Rechts, voormalige 19de-eeuwse bakstenen schuur met klein tandlijstje, waarvan het pannen zadeldak doorloopt over het belendende poortgebouw dat heden bij nummer 156 hoort. Schuur inmiddels verbouwd tot garage.

• QUINTYN E., Zele in oude prentbriefkaarten, Zaltbommel, 1972, p. 38.